| ANA SAYFA |
![]() |
OYUN PARKI | ÜYE ALBÜMLERİ | GÜNLÜK GAZETELER | İXİR MEDYA | AYIN ÜYESİ |
|
|||||||
| Yaşam Aşk , Sevgi , Güncel , Merak ettiğiniz yaşama dair ne varsa burda |
| Anketimiz: İmam nikahı sizce ne derece önemli? | |||
| Kesinlikle imam nikahı yaptırılmalı |
|
10 | 76.92% |
| Resmi nikah olmadan hükmü olmadığı için bence gereksiz |
|
0 | 0% |
| Gerekli ama şart değil resmi nikah daha önemli |
|
1 | 7.69% |
| Karşılıklı görüşerek değerlendirilecek bir durum |
|
1 | 7.69% |
| Bence... |
|
1 | 7.69% |
| Katılımcı sayısı: 13. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
|
|
Seçenekler |
|
|
#61 | |
![]() ![]() |
Alıntı:
yani demek istediğim biz burda kendimizi ne kadar paralasakta sizler bizdeki bilgiyi önemsemeyecekseniz ... burdada yapılması gereken etrafındaki kişilerin anlattıkları yorumları önemsizse cami imamına yada ilmi geniş biri yada müftülüğe sorarak daha aydınlatıı bilgiler alabiirsiniz.
|
|
|
|
#62 | |||||||||||||||||||||||
|
DARKGOODWİTCH
![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Bulunduğu yer: emirgan
![]()
Ettiği Teşekkür: 10,469
Aldığı Teşekkür: 13,407
(7,484 Mesajında) Konular: 2059
Mesajlar: 24,999 Tecrübe Puanı: 125 Rep Puanı: 14676 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
peki tartışmanın amacı bu değilmidir herkes aynı fikirde olsa tartışma olurmuydu
ha bu tartışma kötü boyutlara gelen bir tartışma değil bilmeyen yada daha mantıksal bakanlar olduğu gibi olayı bilerek yorumlayanlarda oldu din ve türklüğün tabulaştırılması ne kadar doğru bilmiyorum yani bişeyleri yaparken veya öğrenirken onu bilerek öğrenmek daha güzel değilmi sorgulayanlar yada öğrenmek isteyenler imam nikahını inkar etmiyorki dinde yazılı olan hiçbir farzı sünneti inkar etmediği gibi
BüЧüdüm Annє... AnLattığın MasaLLar Kadar Masum DєğiLmiş Hiç KimSє..MasaLLarLa uЧurdum Чa , aЧakta uЧuЧorum Artık ЧaLanLarLa...! ![]() gökten düşen üç elmadan biriysen başkalarının mutlulugu için masal bitmişse we unutulmuşsan bir köşedebir çıg gibi gelior demektir AYRILIK masal bitti..kaç..kurtar kendini... |
|||||||||||||||||||||||
|
|
|
|||||||||||||||||||||||
|
|
#63 | |||||||||||||||||||||||
|
Gurßet Ku$u
![]() Üyelik tarihi: Jul 2008 Bulunduğu yer: KARANLIKLARDA..
![]()
Ettiği Teşekkür: 7,601
Aldığı Teşekkür: 2,961
(1,957 Mesajında) Konular: 374
Mesajlar: 8,444 Tecrübe Puanı: 50 Rep Puanı: 5985 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hee o zaman biz arkadaslar yanlis okuduk yani kimse kuranda öyle bisi gecmiyo demedi tamamdir o zmn yanlis anlayan biziz
![]()
|
|
|||||||||||||||||||||||
|
|
#64 | |||||||||||||||||||||||
|
KrONik PsİkO
![]() Üyelik tarihi: Oct 2008 Bulunduğu yer: bursa
![]()
Ettiği Teşekkür: 2,738
Aldığı Teşekkür: 3,431
(2,120 Mesajında) Konular: 587
Mesajlar: 11,072 Tecrübe Puanı: 49 Rep Puanı: 5518 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
alınganlıgınıza hayranım...
herkes doğru bildiğini savunur ama dayatmadan... bilidiğinizi söylersiniz mantığımıza uyar uymaz... bu demek değil ki sizi esgeciyorus... din kulla yaradan arasındadır ve sorgulanamaz... ayrıca da kimseye bu mudur muamelesi yapamaz... yargılamadan inanmak bana göre değil... olduğu gibi kabullenecek olsaydım birseyleri hristiyanlığı yada yahudiliği de secebilirdim... sırf annem babam musluman ve bende musluman bir ailede dogdum diye oldugu gibi kabul etme taraftarı değilim... olduğu gibi kabul de etmedim... ki benim benim inancım sonuna kadar araştır ve yaşa diyor... bildiğimiz halde yapmadığımız o kadar çok şey varken o kadar kesin olan sey varken burda gelmiş alınganlık yapıyoruz... amaç bu mu olmalı yoksa hadislerle ayetlerle doğru olanı mı göstermeli... biz birbirimize saygı duymayı öğrenmedikçe bir adım ileri gidemeyiz bundan da son derece eminim...
|
|
|
|||||||||||||||||||||||
|
|
#65 | |||||||||||||||||||||||
|
DARKGOODWİTCH
![]()
Mesajlar: 24,999 Tecrübe Puanı: 125 Rep Puanı: 14676 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
eğer ben imam nikahını sorgulayarak kuranı dinimi yaradanımı sorguluyor ona inanmıyor gibi alıgılanıyorsam öyleyim kardeşim dinsizim ben oldumu o yüzdende inanmıyorum
kimseye inancımı sorgulatma hakkı vermedim vermemde tekrar söylüyorum BUNU GÖSTERİN ÖĞRETİN ANLATIN bu farz demek le çıkılmaz işin içinden bana neden bir ayetle hadisle bak abla veya bak gülgün burda bu yazıyor anlamıda şudur şunu demek istemektedir bu sebeple bu yapılmaktadır yapılmazsa bu olur denmiyrda uzun uzun yazılar ekleniyor dinimi öğrenmek istemem bunu sorgulamamda benim bişeyleri inkar anlamına geliyorsa böyle düşünüyorsanız pes hani diyoruzya hala kör cahil insanlar var anlamadan dinlemeden öğrenmeden infaz ediyorlar şu an bu konuda yapılanda bu anlamak isteyen öğrenmek isteyen haşa sen peygameber efendimize geleni sorguluyorsun sen kuranı sorguluyorsun biz peygember efendimizden dahamı akıllıyızki bunu ifade edelim inanın peygamber efendimiz bu olayı yaşasaydı sakin bir şekilde bu işi anlatırdı tamam sizinde çok fazla bilginiz olmadığını araştırmalarınızla bunu yaptığınızı kabul ediyorum ama kısa kısa örnekler ayetler vs ler ile bu konu anlatılabilirdi. burdan şunu anlıyorum bu forumda geyikten başka aşk ve sevgiden başka bir konu asla ama asla konuşulmayacak demektir din siyaset ve spor olunca nedense bütün damarlarımız kabarıyor allah allah nidaları atılıyor.. dinimi bilmeden yapacağıma uygulayacağıma bilerek öğrenerek sorarak sorgulayarak sindirerek yaşarım çok daha iyi kalbimden geçeni rabbim biliyor oda bana yeter...
BüЧüdüm Annє... AnLattığın MasaLLar Kadar Masum DєğiLmiş Hiç KimSє..MasaLLarLa uЧurdum Чa , aЧakta uЧuЧorum Artık ЧaLanLarLa...! ![]() gökten düşen üç elmadan biriysen başkalarının mutlulugu için masal bitmişse we unutulmuşsan bir köşedebir çıg gibi gelior demektir AYRILIK masal bitti..kaç..kurtar kendini... |
|||||||||||||||||||||||
|
|
|
|||||||||||||||||||||||
| nilüfer isimli üyeye 2 kişi Teşekkür etti. | ..::KuMSaL::.. (11-03-2010), CaDi (11-03-2010) |
|
|
#66 | |||||||||||||||||||||||
|
Evli , Mutlu , Çocuklu ?
![]()
Ettiği Teşekkür: 6,156
Aldığı Teşekkür: 5,553
(3,267 Mesajında) Konular: 658
Mesajlar: 12,382 Tecrübe Puanı: 64 Rep Puanı: 7414 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hala sorgulamanın ne aşamada kastedildiğini izah edilememişse dencek sözlerin hepsi boşa ...
neyse çokda önemli değil... imanla paranın kimde oldu belli olmaz ama kalkıpda farz olan bişiye önemsiz gereksiz yok öyle bişi demek de susulcak bişi değil üzgünüm... herkes anlamak istediği gibi anlamakda özgür ve herkes o hakkını fazlasıyla kullandı ![]()
|
|
|||||||||||||||||||||||
| _PaPaTYa_ için teşekkür eden üyelerin listesi: | ßeyza (11-03-2010) |
|
|
#67 | |||||||||||||||||||||||
|
Üye
![]() Üyelik tarihi: May 2009 Bulunduğu yer: Şanlıurfa
![]()
Ettiği Teşekkür: 276
Aldığı Teşekkür: 292
(209 Mesajında) Konular: 162
Mesajlar: 769 Tecrübe Puanı: 7 Rep Puanı: 826 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
konuyu baştan sona okudum herkes bişey söylemiş..
benim bildigim birşey var. ALLAH'ın kitabı sorgulanamaz.. neden nasıl niye böyle denemez.. eger kitapta yazılmış ise nikah diye bu nikahın kim tarafından kıyıldıgına da gerek yok.. oradaki kurallar dahilinde yapılmışsa daha da bişey gerekmez.. aklımıza yatmayan bir durum var ise eger o durumu çözmek için mensubu oldugumuz dinin kitabını okuyup ögrenmemiz aklımıza yatırmamız gerekir.. yok ben evleniyorum allah görüyo kimse görmesede olur yerine kuran da geçen kurallar dahilinde yapmak en saglamı en dogrusudur.. [Linki yalnızca üyeler görebilir. Üye olmak için tıklayın.]daki islami bir evlilikte aranan şartlar eger var ise ondan başka herşey boşta kalır.. resmi veya imam nikahı diye ayırmak veya ikisini birden yapmak gerekmez.. önemli olan şartların yerine getirilmiş olmasıdır..
|
|
|
|||||||||||||||||||||||
| Pearttt için teşekkür eden üyelerin listesi: | ßeyza (11-03-2010) |
|
|
#68 | ||||||||||||||||||||||||
|
DARKGOODWİTCH
![]()
Alıntı:
ikinci söylediğine gelirsek resmi veya imam nikahı diye ayırmak veya ikisini birden yapmak gerekmez yani resmi nikah yaptıysam imam nikahı yapmasamda olurmu yada imam nikahı yapıldı resmi nikah olmasın (ki bizim ülkemizde bu suç)
||||||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||||||
|
|
#69 | ||||||||||||||||||||||||
|
DARKGOODWİTCH
![]()
Alıntı:
hala bizde neden sorguladığımızı anlatamıyoruz evet herkes istediğini anlamakta özgür ve anlatmakta sormaktada özgür canancım ama kimse hakkını fazlasıyla kullanmadı daha hak var bu konu burda oldukça bu tartışma sürdükçe biz burda oldukça sormak öğrenmek inkar anlamına geliyorsa ve olayları birde başka pencereden göstermeye çalışmak neden rahatsızlık verici anlamıyorum.
||||||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||||||
|
|
#70 | |||||||||||||||||||||||
|
Üye
![]() Üyelik tarihi: May 2009 Bulunduğu yer: Şanlıurfa
![]()
Ettiği Teşekkür: 276
Aldığı Teşekkür: 292
(209 Mesajında) Konular: 162
Mesajlar: 769 Tecrübe Puanı: 7 Rep Puanı: 826 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
okudugunu anlarsın ablacım saglam bi kafayla okursan anlarsın..
ve yazanların kim oldugu neye dayanarak yazdıkları da tabi ki önemli.. islami konularda fikir yürütmek dogru bişey değil.. fetva vermiş olabiliriz çünkü.. ve haddimizde olmayarak fetva vermemiz büyük günahtır.. eger tam olarak konuya vakıf isek bu böyledir şu şöyledir dememiz gerekir.. benim o kadar derin bilgim olmadıgı için ayetlerle verilmiş bilgiler sundum.. orada da dini resmi diye bir kaide yok.. şartlar var.. o şartlar yerine getirilecek ise eger nasıl kıyarsan kıy nikahı.. ülkemizde resmi nikahın yapılmaması yasak evet bunu sebebi de bence dini tam bilmeyenlerin yanlış nikah yapacaklarını düşünmelerindendir..
|
|
|
|||||||||||||||||||||||
| Pearttt için teşekkür eden üyelerin listesi: | ßeyza (11-03-2010) |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| imam, nikahinin, onemi |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|